Exclusieve tuinmeubelen

Exclusieve tuinmeubelen

De juiste tuinmeubelen kunnen uw tuin net dat beetje extra’s geven. Tuinmeubelen zijn er in vele soorten en maten. We tonen u graag enkele tuinmeubelen uit het topsegment. Laat u verrassen.

Maatwerk
Exclusieve design in gestoffeerde loungemeubelen. het zijn ‘all-weather’ meubelen. Deze meubels lenen zich uitstekend voor inrichting van luxe tuinen van particulieren, maar ook voor terrassen van hotels, wellnesscentra, restaurants maar ook voor het inrichten van jachten en cruiseschepen.

De stoffering van de meubelen bank stelt u zelf samen. Zo ontwerpt u het meubel helemaal zelf, zodat het perfect in de door u gewenste setting past. Ook het RVS (poten, frames, serve plates) is in alle RAL kleuren verkrijgbaar. Zo heeft u altijd een uniek meubel, aangepast aan uw eigen smaakt. En heeft u een hele specifieke wens? Dan biedt de producent u maatwerk aan. Bij ons is alles mogelijk.

Kenmerken

  • Uniek maatwerkconcept.
  • Ruime keuze trendy ontwerpen.
  • Verschillende modellen verkrijgbaar.
  • Zeer duurzame buitenmeubels.
  • Gemaakt voor permanent buitengebruik.
  • Keuze uit 150 populaire Sunbrella kleuren.
  • Nederlands merk.

Innovatief afwaterings- en ventilatiesysteem
Door de producent is er de afgelopen jaren veel aandacht en energie besteed aan het ontwikkelings- en productieproces. Daardoor zijn de meubels steeds verder verbeterd en is de duurzaamheid en het zitcomfort uitmuntend te noemen.

Dit komt onder andere tot uiting in het innovatieve afwaterings- en ventilatiesysteem, de combinatie van ‘quick-dry foam’ en koud schuim en het gebruik van de hoogste kwaliteit stoffen. De speciaal ontwikkelde stoffering is waterafstotend en beschermt perfect tegen vuil en vlekken.

Waar op te letten bij aanschaf luxe tuinmeubelen?
Vindt u het moeilijk om een beslissing te nemen welke all weather outdoor sofa u moet kopen? Echter hoort u waarschijnlijk allemaal verschillende verhalen over de kwaliteit. Weet u waar u op moet letten bij het kopen van een all weather loungeset?

Frame
Dit is de basis. Als de basis niet oersterk is dan kunt u er beter niet aan beginnen. De loungeset kan er van buiten zo mooi uitzien maar van binnen moet hij er eigenlijk nog veel mooier uitzien. Vele merken verbergen het frame om van onder gaas of stof te spannen. Ze laten u liever niet een kijkje nemen in de keuken. Vraag in de winkel of u onder de loungeset mag kijken en of ze ook de binnenkant kunnen laten zien. Dit wordt een hele uitdaging en zal vaak niet lukken of mogen het niet laten zien. Dit zegt al genoeg want dan hebben ze vaak veel te verbergen.
Wat voor een frames zijn er op de markt? Waar wordt de bank gemaakt?
We praten over een outdoor stoffen sofa. U ziet geen frame. U ziet alleen de buitenkant.

Er zijn aluminium ronde buizenframes die bijna altijd uit Azië komen. Deze frames zijn zeer eenvoudig en vaak minder stevig op de laspunten en daarbij is het aluminium dunner om op de kosten te bezuinigen. De maximale garantie is vaak 2 jaar.

Echte stevige dikke aluminium platen frames komt u niet vaak tegen want deze worden vaak in Nederland gemaakt en niet veel bedrijven willen die kosten maken. Tenslotte moet de inkoop laag blijven. Ziet u wel een prachtig stevig aluminium frame dan laten ze dat zeker aan u zien en krijgt u ook 5 tot 10 jaar garantie.

Dan heb je de combinaties; hout en aluminium. Als binnen frame kan er nooit hout gebruikt worden. Het is een afgesloten ruimte die niet goed kan ventileren. Ook al is het teakhout of hardhout dit gaat gegarandeerd fout op de lange termijn. Zie altijd af van houten frames of een combi van hout en aluminium. Dit doen ze alleen maar om de inkoop te drukken. Vaak gebruiken ze ook afvalhout.

Schuim
In elke outdoor sofa zit een comfortabel schuim anders zit u niet lekker. Het ene schuim kan wat harder zitten dan het andere maar dat is de keus van de leverancier. Te zacht plofschuim is ook niet goed want als u dat een paar jaar gebruikt is er niks meer van uw zitting over.
We praten over een all weather outdoor sofa uit het hoge segment, u mag dan ook het beste schuim verwachten waar geen concessies op worden gedaan. U betaalt immers een behoorlijke prijs voor een all weather loungeset.

Polyether schuim is het goedkoopste schuim en kan niet voor buiten gebruikt worden. Dit wordt 1 grote spons na een regenbui en gaat direct rotten en schimmelen. Dit is dus geen all weather schuim. U moet de bank dan elke dag afdekken met een regenhoes.

Koudschuim is comfortabeler schuim dan polyether en iets duurder en duurzamer maar dit schuim kan ook niet 365 dagen per jaar buiten liggen. Dit gaat ook rotten en schimmelen omdat het water vasthoudt. De bank kan een regenbui aan maar niet te veel dus liever ook elke dag afdekken met een regenhoes. Dit is ook geen all weather schuim.

Het peperdure Quick dry foam of ezy dry foam is schuim wat kleine gaatjes bevat zodat het geen water kan vasthouden. Na een regenbui vindt het water langzaam zijn weg door het schuim heen naar buiten.
Dit is all weather schuim en kan 365 dagen per jaar buiten blijven staan. Goede kwaliteit Quick/ezy dry foam zit even comfortabel als koudschuim. Echter is het Chinese Quick dry foam vaak minder comfortabel en zit harder en verpulverd na een paar jaar. Hier zit dus ook veel kwaliteit verschil in.

Een combinatie van Quick/ezy dry foam en koudschuim wordt ook vaak gebruikt. Dit wordt alleen maar gedaan om de kosten te drukken. U heeft nu geen all weather outdoor sofa meer. Laat u niks wijs maken deze combinatie is alleen om de inkoop te drukken maar u betaald de hoofdprijs.

Stoffen
Welke stof mag u verwachten als u een outdoor all weather sofa koopt in het hoge segment?

Een stof die niet kan verkleuren. Het staat vreselijk armoedig als uw bank na 2 jaar helemaal vaal en verkleurd is. De stof moet ook makkelijk schoon te maken zijn omdat hij 365 dagen per jaar buiten staat. De stof moet tegen chloor kunnen als u een zwembad heeft of aan zee staat. Er is maar 1 buitenstof die aan al deze voorwaarde voldoet en dat is Sunbrella. Sunbrella heeft wereldwijd de hoogste kleurvastheid code 8. Ze geven 5 tot 10 jaar garantie op hun stoffen. Een betere koop is er niet.
Onder stof valt niet de (plastic achtige) sky. Dit raden wij niet aan omdat het moeilijk schoon te maken is en plakkerig zit in de zomer.

Interesse om uw tuin helemaal exclusief te maken met deze exclusieve meubelen? De meubelen live zien, voelen en beleven? Bel 06 -53 250 362 of mail mij en ik zorg dat u meer informatie ontvangt.

Met dank aan Manon Idema van Outdoor Lifestyle en Design2Chill.

Graag tot ziens,

ing. Alexander Bijl
tuin- en landschapsontwerper