Terrasoverkappingen

Terrasoverkappingen

We hebben momenteel een aantal tuinontwerpen onder handen waarbij de terrasoverkapping een belangrijke rol speelt. Tijd om hier wat extra aandacht aan te geven.

Nu zijn er terrasoverkappingen in vele soorten en maten. Vervaardigd van hout, metaal, kunststof en glas. De aanvragen betreffen vooral lamelellen overkappingen vervaardigd van metaal.

Lamellen terrasoverkapping
Deze lamellen overkapping kan open bij mooi en droog weer en worden gesloten bij regenachtig weer. Het voordeel is dat er niet constant licht wordt onttrokken aan het interieur.

De lamellen terrasoverkappingen kunnen worden voorzien van verwarming en (LED)verlichting. Er zijn vele aanbieders van lamellenoverkappingen, we tonen hier enkele foto’s van Jumbo overkappingen. Daarnaast zijn er lamellenoverkappingen van Corradi en vele anderen.

Overkappingen met lichtstraat
Ook worden er overkapping gemaakt met een lichtstraat opdat er nog daglicht in de woning kan komen. Hierdoor staan uw tuinmeubelen altijd droog en heeft u geen omkijken naar lamellen open of lamellen dicht.
Ook hier kan verwarming en verlichting deel uitmaken van de overkapping. De foto’s van deze soort overkapping komen van klassieke veranda’s.

Ontwerp overkapping
Het ontwerp van de overkapping doen we altijd in samenspraak met de leverancier die de overkapping ook gaat plaatsen. Aandachtspunten bij een overkapping zijn o.a.
• Lichttoetreding of –onttrekking interieur;
• Aansluiting aan de woning;
• Aansluiting op de tuin;
• Gebruik van de overkapping.

Buitenkeuken
Onder sommige overkappingen plaatsen we ook een buitenkeuken om zo het buiten zijn nog meer te veraangenamen. Als u ook van koken, barbecueën of grillen houdt…..een op maat gemaakte buitenkeuken geeft geen overlast van geuren in de woning. En buitenkeuken kunnen we compleet met spoelbak en meer leveren.

Voor meer informatie kunt u me elke werkdag tussen 09:00 en 17:00 uur bellen en mailen kan natuurlijk altijd. Ik reageer binnen 2 werkdagen.

Graag tot ziens,

ing. Alexander Bijl
tuin- en landschapsontwerper

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *