Blog

BLOG

Hier zult u regelmatig van mij verschillende blog berichten lezen, actueel, grappig of leerzaam. Reageren kan altijd, u kunt me bellen of reageren via de website en/of e-mail. Ik wens u veel leesplezier in deze.

 • Terrasoverkapping

  Terrasoverkappingen

  Terrasoverkappingen We hebben momenteel een aantal tuinontwerpen onder handen waarbij de terrasoverkapping een belangrijke rol speelt. Tijd om hier wat extra aandacht aan te geven.

 • Schaduwdoek 01

  Schaduwdoek en meer

  Schaduwdoek voor in de tuin Om schaduwplekjes te creëren in de tuin zijn er vele mogelijkheden, van boom tot pergola en van parasol tot schaduwdoek. Meer informatie voordat het warmer/zonniger wordt…….

 • Tuinarchitect of hovenier?

  Tuinontwerper of tuinarchitect? Hoe komt een goede tuin tot stand? Wat zijn de verschillen tussen tuinarchitect en tuinontwerper? Wie kan er een goed tuinontwerp maken? En wat is een goed tuinontwerp?

 • Tuinregisseur

  Tuinregisseren?

  Wat is uw voordeel? Wat doet een regisseur? Volgens Wikipedia is dat iemand die de creatieve supervisie voert over uitvoerende kunst, behalve muziek daar doet de dirigent dat. Tuinkunst = Tuinregisseur.

 • Exclusieve meubelen

  Exclusieve tuinmeubelen

  Exclusieve tuinmeubelen De juiste tuinmeubelen kunnen uw tuin net dat beetje extra’s geven. Tuinmeubelen zijn er in vele soorten en maten. We tonen u graag enkele tuinmeubelen uit het topsegment. Laat u verrassen.

 • terreinen voor ouderen

  Tuinen voor ouderen

  Als tuin- en landschapsontwerper ontwerp je vele buitenruimten voor verschillende doelgroepen en gebruikers. Een van deze doelgroepen zijn onze ouders/ouderen, een vaak vergeten groep tuinliefhebbers.

 • Printbeton

  Printbeton

  Afgelopen week hebben we een printbeton terras voorgesteld aan een van onze opdrachtgevers. De opdrachtgever wilde geen onkruid in de voegen en geen verzakkingen de komende jaren.

 • Tuintrap rond

  Tuintrappen

  In ons vlakke Nederland komen niet in elke tuin trappen voor, maar als ze nodig zijn is het wel prettig dat er rekening wordt gehouden met enkele uitgangspunten.

 • Penetratieverharding

  Penetratieverharding

  Laatst bezochten we enkele tuinen welke we 15-25 jaar geleden hadden ontworpen en gerealiseerd. Daar hadden we toentertijd penetratieverharding toegepast. De verharding lag er nog prima bij.

 • Prairiebeplanting

  Prairiebeplanting? Er is  een nieuwe beplantingstechniek en assortiment voor vaste planten. Dit gaat onder de naam prairiebeplanting. Bent u wel eens op en prairie bent geweest? Dat ziet dat er wel anders uit……..